HOLMSTORP

Alla inlägg den 9 april 2009

Av Helena - 9 april 2009 23:35

Mormors begravning blev en fin dag som vi kommer bära med oss i minnet! Vi har både gråtit och skrattat omvartannat när vi har pratat om roliga episoder som vi upplevt tillsammans med vår härliga mamma, mormor och gammelmormor som vi kallade "gammo".


Efter minnesstunden installerade vi oss på Scandic hotell i Lund. När vi kom upp på rummet fanns där en hundfäll, matskålar och hundgodis :-) Så trevligt att bli så väl emottagen när man har med sig hund det är man verkligen inte van vid. Är det någon av er som har bott på hotell med hund?


 

På kvällen gick vi på restaurang i Lomma och åt en god middag!


När Elias klev ut på torget hörde han en liten flicka på ca 3 år som sa till sin mamma på bred skånska - Jag vill gå till den där statyn och titta på den där gumpen!!


 


Statyn hon syftade på förevigades såklart när kusinerna Holm och Jedestav busade lite!


 


För alla er som inte förstår skånska så är gumpen detsamma som rumpan :-)

GLAD PÅSK och gonatt alla vänner!

Av Helena - 9 april 2009 15:43

Perra kom hem i skaplig tid och då var det mesta färdigpackat. Vi hämtade upp mamma och mötte upp hos Jedestavarna kl 3. Strax efter 3 rullade båda bilarna söderut.


Jag och Eva hade gått en långis med hundarna på förmiddagen så de var väl rastade när de skulle åka bil så långt :-) Vilja hoppade in och la sig i buren för att vara säker på att vi inte skulle glömma henne. Tina letade plats i baksätet hos barnen för att slippa åka med Vilja i buren men det kunde hon glömma........då var det väl rätt ok att åka i buren iallafall, hon fick ju följa med och det var ju huvudsaken :-)


Vi stannade till i Jönköping, rastade hundarna och åt lite mat. Jag och Linn åt en supergod lax och räksoppa! Vilja hade så mycket spring i benen så Perra och jag körde några snabba budföringar så hon fick springa lite!! Mormor bytte bil och sen åkte vi vidare mot Ljungby där mormor och Jedestavarna (syrrans familj) skall bo på hotell och vår familj åkte vidare till Gunilla, Axel & Asta.



När vi åkt 3 mil utmed Smålands mörkaste skogsvägar var vi framme vid Gunilla och Axels gula hus. När Elias såg huset var hans första kommentar - Shit vilket hus, hur j-vla rik är hon! Och han hade rätt de bor verkligen jättefint :-)


När hundarna hade rusat runt och bekantat sig lite på tomten gick vi in och tog kvällsfika. Tina och Asta var lite skeptiska till en början men efter en liten stund kopplade de av båda två. Vår familj fick två stora rum att husera i och efter lite prat över en kopp te med goda mackor till var det dags att sova.


Oj...blev visst lite bred bild när jag vände denna :-)


På morgonen gick jag och Gunilla en lång promenad runt i omgivningarna och jag fick se Gudruns framfart........det var mest kalhyggen överallt......man kan verkligen förstå att bönderna som vårdat skogen i generationer blev förtvivlade när hela deras livsverk raserades över en natt :-(



Vi stötte på ett stort antal rådjur som lyste så fint med sina vita rumpor *eller hur Asta* och harar men det som var nytt för brudarna från storstan var att höra tranorna så det tyckte Vilja var jättespännande och till en början lite småkonstigt.



Efter en lång härlig morgonpromenad blev det lite bråttom in i duschen för att fixa sig i ordning. Gunilla var snäll och torkade hundar *Vilja hade såklart passat på och bada i det mesta som var djupare än 2 cm* TACK Gunilla! Och sen fick vi frukost innan vi begav oss vidare mot Lomma.


STORT tack till Gunilla & Axel för logi, god mat och full service!! Det var jättekul att se ert fina hus och att träffa er *även om det blev en snabbvisit*.









Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards