HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 18 januari 2009

Intensiv hunddag!

Av Helena - 18 januari 2009 18:01

Imorse träffade vi Tommy & Mynta och Sussane & Frida och gick tillsammans bort till Danmarks ängar. Jag hade fått med mig Perra också som dagen till ära hade fått som uppgift att panga och kasta :-)


Vi började med att lägga ut dummies på två målområden och alla hundarna fick hämta varsin dirigering vid ett av målområdena. Tommy gick nära och hade lina på Mynta för att förhindra att hon skulle byta eller ta flera och det funkade bra på den första men sen blev det lite mycket att hålla reda på för "pappa" Tommy med vantar, lina, dummies, mm och Mynta skyndade sig att hämta en till.


Alla hundar hade järnkoll på målområdena när vi vände om och gick på linje mot Perra som sköt med apportkastaren, vi stannade och han kastade en dubbelmarkering. Ett tag kändes det som om alla hundägare i hela Boo kände för att ta en promenad runt Danmarks ängar just samtidigt som vi skulle skjuta så vi fick vänta lite mellan skotten och körde även någon dubbelmarkering utan skott. 


När markeringarna var kastade vände ett ekipage om och skickade på en dirigering först och sen på en markering. Alla hundar var duktiga och kunde "släppa" markeringarna och ta dirigeringen först.


Vilja som är effektiv var snabb ut till dirigeringen och snabb tillbaks mot mig och ........ snabbt förbi mig och på väg mot markeringen för hon tänkte att hon kunde hämta den på en gång liksom. Men jag lyckades hejda henne och få in dirigeringen.....men då misade hon sin chans till markeringen denna gången så de andra gångerna skötte hon sig jättebra :-)


Mynta blev så stirrig av att vi la ut så många dummies och att det pangades och kastades att husse Tommy klokt nog gick och satte sig vid ryggsäcken så Mynta fick vara passiv istället. Trots att vi bara var tre idag så tog det sin lilla tid så vi kände oss nöjda efter några omgångar av denna övning och avslutade dagen med en fika (och passivitet för hundarna). Vilja hade svårt att lägga sig ner och vara passiv vid min sida så jag band upp henne i ett träd och då kopplade hon av. Hon har tidigare blivit pipig då hon blivit uppbunden och inte har fått vara nära mig men det har blivit mycket bättre och nu har hon nästan lättare att koppla av om jag binder upp henne en bit ifrån mig.


När jag kom hem kastade jag i mig lite lunch, duschade och åkte iväg för att lyssna på "vargforskaren" Runar Naess som föreläste om vargars och hundars kommunikation, språk och signaler.



Jag tycker det känns skönt att dagens forskning slår hål på myten om alfasyndromet med att vi som ledare skall äta före hunden, gå ut genom dörren före hunden, slänga hunden på rygg och tvinga den att visa underkastelse, mm. Han avslutade föreläsningen med att framhålla att det är inte om vi äter först, går ut först osv som gör att vi är ledare. Poängen är att det är vi som bestämmer och har kontroll över resurserna!


Han tyckte också att man skall vara kritisk när någon refererar till att man skall bete sig på ett visst sätt med hunden för att så gör vargarna eftersom dagens vargforskning visat att det vi tidigare trott om vargarnas kommunikation är fel!


Om det är någon som väntar på filmen som jag lovade att lägga ut så verkar det som om det har fastnat i kontrollen hos Youtube....vet inte om det kan vara någt stötande med filmen eller varför det tar så lång tid att berabeta just denna film men.....vi får se när den blir klar ;-)


Ha en fortsatt skön söndag!

 
 
Lena

Lena

18 januari 2009 18:54

Ha en fortsatt skön söndag!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
lotta

lotta

18 januari 2009 19:13

haha..något stötande ..?? de brukar vara spännande;) nejdå..men nån gång har det krånglat för oss med..då gjorde jag om det o det gick snabbare..VI VILL SE VILJA TRÄNA!!!;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Sinna

Sinna

18 januari 2009 19:22

OJ vulken toppendag!!
Intressant att höra det där om vargforskingen. Hoppas att man får chans att lyssna på honom snart
kram Sinna

http://gizmo.cybersite.se

 
Ingela

Ingela

18 januari 2009 20:15

Måste vara toppen med make som gärna följer med ut kastar och pangar! Låter som en intressant föreläsning om vargar och hundar.

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Ingen bild

Jessica & Vexa

18 januari 2009 20:28

Skulle oxå vilja ha en karl som brinner lite eller iaf ställer upp på hundträning...:(

En kanon dag låter de verkligen som, imorgon får Vexa simma, Vega stackarn får surt sitta i bilen... men på tisdag blir de äntligen lite apportering! Längtar!

Ha de gott

 
Ingela

Ingela

18 januari 2009 20:43

En till flatt? Det gör ni rätt i det är underbart att ha två i huset;-)

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

18 januari 2009 21:07

Jag var jättetrött när vi kom hem efter föreläsningen. Vet inte varför, jag har inte överansträngt mig idag :-/ Nu är vi i alla fall inflyttade i sovrummet :-D så himla skönt. Nu kan jag äntligen städa bort alla dammråttor och slipdamm som samlats överallt.

Ni verkar ha så kul under jaktträningen. Det är väl kul att träna jakt förstår jag. Är det så att man i jaktträning är mer enade om hur man ska träna, eller finns det en massa olika teorier där också? Det finns väl i o f sig aldrig några universallösningar då alla hundar är olika.

Visst är det väl kul också när det uppstår lite svårigheter. Då får man klura på hur man ska lösa problemen. Vore tråkigt om ALLT gick på räls :-)

Vi hörs i morgon om träning.

kram Karin

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Sinna igen

Sinna igen

18 januari 2009 21:19

Nää "lockingen" är just bara för få se dom!!
Japp skola igen ;-)
Kram Sinna

http://gizmo.cybersite.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

18 januari 2009 21:29

Det låter ju mycket trevligare om man faktiskt ser sig " som en resurs " för hunden .. *s* !

Spännande med vargforskning, och intressant att man nu slår hål på fler och fler " myter " ..:-) !

Fler än jag som har problem med You Tube idag då ! Skönt att slippa känna sig ensam !

// Hälsar vi som missat att fådda prylar ska läggas undan på .. *s* !

http://segla.mera.nu/lizzie/lizzie.htm

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

18 januari 2009 21:40

Jag tror inte jakten är något för Wilma. Då måste vi få bukt med skotten :-( Vet faktiskt inte ens om hon skulle kunna tänka sig att ta fågel eller kanin i munne. Klart hon kan lära sig. Vi gjorde ett sånt working test hos uppfödaren där de tittade på villighet att apportera och ta fågel. Det var en stor and. Wilma var väldigt nyfiken, men tyckte det var lite läskigt. Jag tror aldrig jag har sett en sån lååååååååååååång hals på en tollare. Hon sträckte ut hela sin kropp för att inte stå för nära men ändå kunna lukta på det där konstiga :-)

Men om det är ok med din träningskompisar så följer jag gärna med och tittar någon gång. Vem vet nästa hund...

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Lizzieonlineagain ...

Lizzieonlineagain ...

18 januari 2009 21:53

Så duktig hon är Vilja ! Jag får nog ta och leta reda på vår nostarget igen, för det verkar fiffigt att just kunna frysa på den !

Vi har bara kört " dutt " och nöjt oss med det :-) !

Har´e !

http://segla.mera.nu/lizzie/lizzie.htm

 
Annica

Annica

19 januari 2009 10:37

Kan tänka mig att Mynta blev laddad med massa roliga skott och kast, rena julafton ;-) Låter som en skoj träning tycker jag! Är det den forskaren som säger att vi belastar våra hundar för mycket när de ex.vis ska vänta innanför dörren osv?? Jag kan bara konstatera attd et belastar MIG väldigt att ha ett stimmigt gäng flattar som klättrar på väggarna när kopplena tas fram... Men forskning är alltid spännande, sen får man väl applicera det man tycker passar till vardagen, vi bor ju trots allt inte i ett varghägn. Tycker det är dags för Perra sluta med fotbollsträningen snart *ler*

http://www.ryegates.se

 
Jessica

Jessica

19 januari 2009 12:04

Vilken hunddag du har haft, och vilken intressant föreläsning.

Jag har jobbat hela helgen och det har bara blivit något kort lydnadspass i köket. Gnista har iof tränat en hel del med lillmatte Agnes *ler*. Men nu står väskan packad och vi ska i väg till klubben och träna lydnad!!!
Ha det bra

http://www.skeppartorps.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

19 januari 2009 16:24

jag tycker det är superkul när min man är med på träningarna! Fast Zidane brukar bli lite konfunderad då han inte fattar varför husse är med när vi tränar....Det räcker med några skott för att trigga upp hundarna, så det gäller att även träna med skott ibland, eller hur?

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

19 januari 2009 18:07

Vilken toppendag ni haft!!! Rolig träning och trevligt sällskap!!! Det är inte dumt! Vad gullig hon var då hon försökte med allt möjligt för att komma på vad det var du ville. Hon är bara för söt!!!!

Ha en skön dag idag!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards