HOLMSTORP

Alla inlägg under mars 2009

Av Helena - 27 mars 2009 14:46

Ja och så kom då Karin & Wilma och vi gick bort och tränade på fotbollsplanen.



Rutan: Körde till två olika platser, från olika håll och med olika koner. Hon hade full fart idag också men på första skicket sprang hon i full fart ut och tog en av konerna i munnen men sen kom vi överens om att det inte var så vi skulle göra. Använde target några gånger för att hon skulle ställa sig i mitten och efter att den var borta hade hon bättre placering.


Fritt följ, vändningar och positioner: Sätter sig lite snett men det blev bättre och bättre. Bra fokus och håller positionen ganska bra går möjligen något för långt fram.


Inkallning med ställande: Började med snabba ställanden framför och sedan stå från inkallning med full fart. Blir bättre och bättre på att stanna snabbt men kan helt plötsligt trava på en massa steg innan hon stannar.


Läggande under gång: Började med snabba lägganden framför för att lägga det överst i byrålådan och körde sen två repetitioner hela momentet och det såg ganska bra ut (filmade och har titta på filmen nu).


Apportering: Snabbt ut, bra upptag de flesta gånger, någon gång hade det kommit mycket grus på den så då bytte hon grepp men sen snabbt in. Satte sig lite snett så vi får öva ingångarna.


Platsliggning med störning: Karin och jag turades om att störa hundarna ur position. Vilja gick inte på Karins omvända lockelse med pipen, godis och lek. Vände sig till en början om och tittade på vad Karin höll på med men förstod snabbt att hon skulle titta rakt fram. Vred sig lite mot Karin en gång när frestelsen blev för stor men reste sig inte. Duktig kicka.


Platsliggning med dold förare: När vi kommit till slutet av träningspasset började pudelen frysa av att ha suttit still (frånsett några små godissök) så jag hade henne på armen när jag la ner Vilja och gick för att gömma mig. Hon tyckte nog att det var lite konstigt att jag bar på pudelen samtidigt och hon satte sig upp två gånger innan jag hunnit gömma mig. Gick tillbaks och la om och sen låg hon när både pudelen och jag gick och gömde oss.


Jamen bestäm er nån gång.....åt vilket håll ska vi gå egentligen?


Sen gav vi oss iväg på en skogsprommis som blev lite längre än vi hade tänkt oss......vi gick liksom i cirklar och stackars Karin började nog fundera på hur hon hade vågat sig såhär långt ut i skogen med mig som totalt saknar lokalsinne. Jag hittar liksom inte alltid hem trots att jag gått här tusentals gånger......och idag såg det så annorlunda ut, snön hade smält på vissa ställen så stigarna såg liksom inte riktigt ut som de brukar :-) Men när vi kom till samma ställe för tredje gången kände jag igen mig!! Så det blev ca 3,5 timmar istället för 2,5 men lite svinn får man räkna med :-) Sorry Karin att du blev lite sen till Sandviken!


Solen som jag skröt om imorse lös med sin frånvaro......och det var kallare ute än vad jag trodde. Jag har fortfarande inte tinat upp så nu ska jag hoppa i badet! Ikväll ska jag på vietnamesisk restaurang med några kompisar från SÖS-tiden. En av tjejerna bor i Växjö nu och är i Stockholm över helgen så det ska bli sååå kul att träffas.



Kram och ha en trevlig fredagskväll!






Av Helena - 27 mars 2009 08:56

För mig börjar alltid helgen på torsdagkväll eftersom jag har lyxen att var ledig på fredagar :-)


Snart kommer Karin och Wilma hit så skall vi träna lydnad först och sen skall vi gå en långis i det härliga vädret.....det är SOL idag!


Jag tänkte träna vårt just nu favoritmoment RUTAN eftersom det är så himla kul, jag skall fortsätta att träna med fart och att hon skall hitta mitten och hinna stanna på kommando trots att hon har full fart.


Sen skall jag träna fritt följ, ingångar och positioner.....kan man någonsin få för mycket av det?


Vid inkallning med ställande fick hon ju till ett sånt snyggt bromsstopp förra gången så det tänkte jag vi skulle träna vidare på.


En platsliggning med dold förare tänkte jag också hinna med.


Ses senare!

Av Helena - 26 mars 2009 20:25

Idag har jag jobbat hemma och jag har haft fullt upp hela dan. På eftermiddagen blev jag avbruten lite då och nu för jag hade utlämning av tulpaner till Elias klasskompisar :-) De säljer tulpaner åt tulpankungen och det är jag som håller i det så vi fick 131 tulpanbuketter levererade idag kl 13.30 som skulle hämtas av barnen, prickas av hur många var och en hade tagit, mm.



 


Så istället fick jag jobba till sena kvällningen. Hundarna har tyckt att jag har varit jättetråkig för jag har inte alls haft tid för dom, förutom lunchprommisen såklart och alla roliga avbrott när det har ringt på dörren och det har kommit barn för att hämta tulpaner. Och nu ikväll kände jag inte för att träna så det blev bara promenad då också men nu ligger båda två helt utslagna och sover iallafall :-)


Kram och gokväll på er!  

Av Helena - 25 mars 2009 20:47

När vi kom hem från jobbet idag var köket full tmed ungdomar som hade gräddat våfflor så säkringarna rök! Linn hade bjudit hem ett gäng kompisar på våffelparty och det fanns inte en enda smula kvar så vi fick göra ny smet och grädda en omgång till. Jag började leta i skåpet och frågade Linn var pulvret fanns men hon hade inte gjort på pulver......hon hade gjort egen smet och snabbt svängde hon ihop en smet till oss också :-) Jag kan inte påstå att jag använder särskilt mycket halvfabrikat, pulver och olika mixer men just våfflor brukar jag faktiskt göra på pulver.


Hur gör ni? Egen smet eller pulver?


Nu har vi precis kommit in från sista kvällsprommisen och idag fick vi med oss Eva ut så vi fick tôla litegrann :-) Alltid lika kul att få en liten pratstund!


Kram på er nu är det tekoppen och snart sängen som gäller. Men först måste jag fixa ansiktet med alla krämer som jag fick idag av min hudläkare. Jag har rosacea, oraldent.....nånting och acne :-(


Inge kul....jag ser ut som en flammig prickikorv om jag inte har mineralfoundation. Hon sa som vanligt att jag skall ta hand om mig, sova ordentligt, inte stressa, inte äta stark mat och äta mycket morötter. Det där med maten är ju inte så svårt men det där med sömnen och stressen......när ska man hinna det?


Och det ska komma från mig.....jag som är ute och föreläser om hur viktigt det är att ta hand om sig och att ta ansvar för sin egen hälsa :-) Men hur var det där med skomakarns barn?


Kram igen!



Av Helena - 24 mars 2009 21:55

Slutade tidigt idag så när jag kom hem tog jag hundarna och gick till skogen.


Vilja passar på att göra snöänglar för snart är det kanske (förhoppningsvis) slut med det!


Jag gjorde två sök med hårviltdummies på var sida om en smal stig. När jag la ut första söket satt Vilja snällt där jag lämnade henne och hon satt kvar när jag gick ut på det andra söket.......men när jag precis kastade iväg den sista kanindummien kom hon farande i full fart och hämtade den. Idag blev jag så besviken på henne och visade verkligen min irritation när jag tog tillbaks henne till stigen och satte ner henne igen. Jag vet inte om det var rätt eller fel att bli arg.....men resten av passet satt hon iallafall stadigt kvar och var väldigt följsam vid min sida :-)


Först tänkte jag plocka in allt själv och det hade nog egentligen varit det bästa men eftersom jag var lite lat och dessutom osäker på om jag skulle hitta dummisarna själv så fick hon ändå chansen efter att hon gått fot fram och tillbaka på stigen vänt upp mot söket....vänt ifrån och tillbaka igen, mm. Hon höll sig jättebra i anvisat område och plockade in allt. Hade till en början samma fina sökmönster som i söndags. Men när det var 2 stycken kvar kom hon springandes och skakade på huvudet och verkade irriterad i örat. Hon såg ut så som hon gjorde den där gången när hon sprang in i ett träd men jag vet inte vad som hade hänt eftersom jag inte såg henne när hon var ute på söket. Hon var påverkad en lång stund och verkade lite medtagen, så jag undrar vad som hade hänt?




Sen hade jag tänkt köra lite dirigeringar och stoppsignal men då ringde Linn och hon hade ingen nyckel så hon stod hemma utanför dörren och frös så då var det bara att pallra sig hemåt :-)


Hemma körde vi positionsträning med klossen och fjärrdirigering sitt/ligg/stå på nära håll och sitt/ligg på lite längre avstånd. Jag har kommit på att det är när jag gör handtecknet för sitt som hon trycker sig ner mot marken om jag bara använder rösten går det mycket bättre, så jag kanske skall strunta i handtecken åtminstone för sitt.




Brukar ju inte skriva så mycket om mina barn....... men nu ikväll har vi varit på föräldramöte på st Botvids gymnasium och efter att ha varit runt till nästan alla Linns lärare och de bara öste superlativ över vår dotter så kände jag att jag blev mer och mer rosig om kinderna av stolthet :-) Det roligaste var när gympaläraren hade pratat så målande om Linns fantastiska fysik och hennes spänst i steget och när vi går ut så frågar hon mig ”Åh tränar du också?!” Jag hade såklart mina MBT-skor på mig som gjorde att jag fick sån spänst i steget :-) Perra förstod inte alls varför hon frågade mig och inte honom , hihi!

Nu blir det en kopp te och sen är det till att ”nanna kudden”


Gonatt på er!

Av Helena - 23 mars 2009 21:49

Kvällsträning med tävlingsgruppen på Nacka bk.


Rutan: Nu har Vilja fattat att hon skall springa fort fort ut till rutan och stanna när matte ropar stå! Att springa fort är ju det bästa Vilja vet så nu fullkomligt älskar hon rutan :-) Hon har sån otrolig fart ut nu när vi kör långt ifrån! Idag testade vi olika rutor på olika ställen med olika koner och det var inga problem. När vi gick från hindret passerade vi rutan och då frågade jag Vilja "var är rutan?" och då sprang hon in och ställde sig mitt i rutan = jackpott! Men lite senare när jag testade igen ställde hon sig och trampade på konen så hon kanske bara hade tur första gången :-)


Fritt följ: Karin kommenderade oss. Jag har börjat få till hur jag skall gå nu med armarna och så. Men Vilja har börjat slarva med sättandet och satte sig snett nästan varje gång. Men när hon vid sista helt om halt satte sig snyggt belönade jag och nöjde mig med det. Skall träna mer med pallen inne och träna små korta vändningar och mycket halter ute.


Inkallning med ställande: Yes! Idag försökte hon verkligen stanna så fort hon kunde....jag såg hur hon liksom satte båda framtassarna i backen för att riktigt bromsa farten. Förut har hon liksom saktat in och sprungit några steg innan hon fått stopp. Nu såg jag för första gången att hon försökte få stopp så snabbt som möjligt!!


Apportering: Funkade bra!


Hopp över hinder: Tränade uthopp för sig och sen några återhopp på raken och avslutade med att kedja ihop det och hon fick avsluta med två bra uthopp + sitt + återhopp.


Läggande under gång: På träningstävlingen för några veckor sen tyckte de att jag drog ut så på kommandot när jag sa lllliigg så nu har jag börjat snabba på mitt ligg och så säger jag det med väldigt ljus röst så nu lägger hon sig faktiskt sådär snabbt igen, så som jag vet att hon kan :-)


Vi avslutade med några snabba låååånga budföringar och det tycker både Ozzy, Wilma och Vilja är en bra avslutning på en bra träning!!


Kram och gonatt på er!!

Av Helena - 22 mars 2009 13:41

....men jag vaknade iallafall av mig själv halv nio.  Halv elva mötte vi Inger/Loka och Susanne/Frida för jaktträning. Idag var det min tur att hålla i övningarna och jag hade planerat att vi skulle göra en likadan sökövning som förra söndagen med blandat hårviltsdummiesar och fågelvingedummiesar (idag hade Inger med en kråka och en kalle kanin också). Vi gjorde som förra söndagen två sökområden och hundarna skulle hålla sig i rätt sökområde och fick inte heller ta störningsmarkeringen som kastades.


Idag var det en smalare gräns mellan sökområdena och det var lite svårare för hundarna att förstå var det ena sökområdet tog slut och det andra tog vid. Vilja bytte sökområde vid några tillfällen men med lite tjoande kunde jag få tillbaks henne i rätt område. Däremot brydde hon sig inte om störningsdummien idag!! Men det kan bero på att hon genomskådade att det fanns en vakt i skogen som skulle hinna ta den före henne :-)


 


Jag är såååå himla nöjd med Viljas sökarbete idag hon hade ett fantastiskt sökmönster, hon kan ha en förmåga att söka mest i kanterna men idag sprang hon verkligen i serpentingångar fram och tillbaka i hela sökets bredd och djup. Hon verkligen scannade av hela området!! MVG i sök till min kicka idag! 


Sen att hon hittade både kråkan och kaninen och kom in i full fart och levererade i hand gjorde ju inte saken sämre :-)

 


Däremot är jag inte lika nöjd med hennes stadga och passivitet idag. Hon var övertaggad, det kom några enstaka pip och hon hade svårt att sitta still och vänta på sin tur till en början. Jag väntade såklart med att skicka henne tills hon hade en lugn och fin attityd och efter att hon hade hämtat några och gjort av med lite uppdämd energi så lugnade hon ner sig och väntade snällt på sin tur :-)


Tack Inger och Susanne för en härlig förmiddag.......vilken tur att jag var tvungen att släpa mig upp trots att sängen försökte dra mig tillbaka. Nu kan jag med gott samvete slappa en stund istället. Jag fick hem gubben som har varit i Helsingfors på en 36-timmars med sina barndomskompisar och han somnade just in så jag tror jag gör honom sällskap en stund.


Nattis! 



Av Helena - 22 mars 2009 13:22

.....på morgonen stack vi till Vällingby för att heja fram Karin & Wilma till ett förstapris i Lydnadsklass I. Wilma skötte sig jättebra och var fokuserad och var med Karin hela tiden trots att det var mycket störningar runt omkring med flygplan i luften och en skjubana en bit ifrån!

Tyvärr räckte det inte hela vägen för Wilma nollade läggande under gång och fick inte full pott på platsliggningen pga dubbelkommando så de slutade på 154,5 poäng : (  Sen tycker jag faktiskt att domaren var snål med poängen på linförigheten!

Surt sa räven men nästa gång sitter den!!


När vi kom hem åt jag lunch med barnen och sen stack jag och Vilja iväg och tränade lydnad. Vi hade så kul och det var full fart hela tiden. Vilja var jättetaggad och så positiv i alla moment.


Rutan: När vi körde rutan hade hon full fart framåt och stannade på mitt stå kommando. Placerade sig inte mitt i rutan vid de första skicken så då la jag in targeten och skickade några gånger så hon placerade sig mitt i och efter det gjorde hon flera bra skick även utan target. Vi belönade inne i rutan med både godis, lek och mys.


Inkallning med ställande: Körde med matskål bakom, kallade in och kommenderade stå och då stannade hon mycket fortare....hon tvärnitar fortfarande inte men hon stannar rätt så fort. Och med tanke på vilken fart hon har blir det ju lätt att hon hinner ta några steg.


Apportering: Mycket bra även idag både stadga, snabbhet, upptag och inleverering. Satte sig lite snett vid ett par tillfällen men till största delen bra.


Fritt följ och positionsträning: Hade en bra attityd och var lagom taggad. Höll position och ögonkontakt mycket bra.


Sammanfattningsvis ett mycket bra och roligt träningstillfälle! Jag filmade (men hamnade tyvärr ur bild en hel del) och tänkte titta på filmen nu för att analysera hur jag ser ut framförallt när jag går för igår kändes det som om jag fick till en bra teknik.


Sen var det bara hem och hoppa i badet och fixa sig iordning för på kvällen var vi på 40-årsfest! Tack Pia för en kul kväll med dans halva natten. Och tack till mina söta barn som hade en myskväll och lagade mat och bakade cheesekake tillsammans bara de två, när mamma och pappa är ute och förlustar sig!


Kram!




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards