HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 7 september 2009

Idag blev det körigt....

Av Helena - 7 september 2009 21:21

....för det var både agilityjour och lydnadsjour samtidigt på klubben! Jag skulle precis börja köra gungan med Tina när jag såg att det var platsliggning på gång på lydnadsplanen så jag band upp Tina och sprang dit. Men jag hade inte behövt skynda mig för det var platsliggning a la ettan och tandvisning först så vi fick vänta en stund iallafall. Tror ni tanten gillade att bli uppbunden precis när hon skulle börja träna......skulle inte tro det! Hon satt och skällde hela tiden när jag tränade med Vilja inklusive under platsliggningen :(


Vilja var heltaggad idag....kan det möjligen bero på att jag hade kokt oxbringa som belöning idag? Hon gick superfint med ögonkontakt och bra position och trampade som en derssyrhäst under fria följet. Jag gick långa långa sträckor utan belöning utan att hon tappade.....blev nästan ännu hetare :) Körde några läggande under gång...lika taggad och snabb där.Sen gjorde jag lite fjärr a la trean och idag gjorde hon fina skiften även till stå (utan att flytta fram nåt steg) då jag gick några steg ifrån. Jag har ju fått stå precis nära henne för att hon inte skall flytta sig framåt på stå men idag gick det riktigt bra! Flyttade fram ett steg nån gång men då blev det ingen utdelning så nästa gång raste hon sig rakt upp :) Idag hade Vilja kunnat träna hur länge som helst kändes det som och jag som skulle träna agility med Tina.


På platsliggningen låg Vilja i tre minuter (jag var gömd) men hon hade lång hals och låg så hon nästan lättade med bröstkorgen från marken.......tror hon blev lite störd av syrran som satt och gapade för full hals att det var hennes tur nu och att hon ville köra AGILITY!



Så efter platsliggningen var det så pudelens tur. Det första Linda (som hade dagnes agilityjour) sa när Tina skällande snurrade in på plan var "oj vad hon är på"!! Linda minns ju Tina från hundungdomstiden (ca 9 år sen) och tyckte att hon var väldigt "pigg"!!


Vi körde nya gungan några gånger och efter att ha gjort några gånger hade hon inte längre några problem med den och när jag och Linda pratade så sprang hon en gång till för säkerhetsskull (man kan ju tjäna en extra godis) :)



Platta tunneln = inga problem

Vanliga tunneln = inga problem

Långhoppet (som bara skall ha två delar) = inga problem



Däcket = Inga problem


Slalom = Inga problem om matte tar det lugnt och visar vägen

Hoppraka med hinder = Inga problem om matte visar vägen. Körde även med matskål i slutet och att jag skickade henne framåt och det var heller inga problem.


Det som jag har varit mest orolig för är att Tina skall tjuvstarta. Jag trodde att man var tvungen att lämna hunden och gå in på banan före hunden (som jag har sett att de flesta gör) och att man blev diskad om hunden tjuvstartar. Men idag berättade Linda att man inte behöver koppla loss hunden innan startsignalen har gått och att man då har god tid på sig att gå in på plan. Om hunden då startar innan man är klar så gör det ju inget eftersom startskottet redan har gått :) Tidtagningen börjar när hunden hoppar över första hindret.


Och då kom jag att tänka på en annan sak. Undrar hur startsignalen låter? Tina har ju blivit lite skotträdd på gamla dar och hon kanske tycker det låter jätteläskigt när startsignalen ljuder och då kommer hon inte göra nånting :(


Måste kolla upp det :)


Nu ligger min agilitydrottning på rygg och snarkar!! Kanske får bli dubbla doser Glucosamin imorgon....men vad gör det säger Tina....det är ju såå kul! 


Ps Om ni tycker ni känner igen bilderna så har ni alldeles rätt för jag la in lite gamla bilder. Ds



 
 
lotta

lotta

7 september 2009 22:04

så kul att läsa om Tina. man blir liksom glad i hela kroppen:)hoppas att det är en "snäll"startsignal..nog bra att kolla innan som du säger, så inte lillTina blir rädd!
haha nä, ingen frigga på den gården..men det är ju lätt att fixa..eller så har vi ju husvagnen:)..men jakten fortsätter väl ett tag till..så roligt att kolla och vi har ju absolut ingen panik:)

http://juniocola.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

7 september 2009 22:20

Låter som en suverän träningskväll!

Snygga bilder, måste ha varit en bra fotograf ;)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

7 september 2009 23:39

Kokt oxbringa... så klart behövde hon vara extra duktig för att fötjäna det. Walle fick miniköttbullar med ost & skinka, kan säga att dem uppskattade han med!

Tina är verkligen ett krutpaket att hon först orkar hålla låda under tiden hon får vara uppbunden och sedan ger hon järnet på banan... men väl hemma så gick hon verkligen i däck.

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

7 september 2009 23:46

Fina Tina. Hon var bra trött när hon somnade i din famn på väg hem :-)

Kollade tävlingar, SSBK är ju den 10:e, då kommer Wilma med all sannolikhet att löpa, men man kan ju som sagt anmäla sig och sen lämna återbud. Ska testa formen lite mer för att se om vi är redo. Annars var det ju fler tävlingar i slutet av oktober i Håby, märst-sigtuna och i Nynäshamn. Då borde hon ha slutat löpa och vi är förhoppningsvis mer redo :-) Annars får jag väl köra ettan igen...

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

8 september 2009 11:05

Åh vad roligt att Vilja var så alert och kuynde gå så länge utan belöning. Oxbringa, jo jo ;-) Kul att Tina kör järnet.

http://www.ryegates.se

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

8 september 2009 13:58

Man blir såååå glad när man läser att " Tant Tina " återigen ska få ge järnet och leva på hoppet igen ;))))
Härligt oxå att Viljan är sååå på !!!

Kramizar från oss, som fortfarande inte bestämt om det blir knyppling eller makramé .. *s* !!

PS Fast Lizzie har iaf fått massage i dag igen, och nu är hon åtminstone mindre " stram " i fram :-))) DS

http://www.lizzieonline.net

 
Ingen bild

Birgitta & Lizzie, igen ....

8 september 2009 14:00

Vad konstigt det blev ... Inga mellanrum fast jag bytte rad .. :((( !

Inte ser man om man skrivit av koden rätt heller ... Hmm !!

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

8 september 2009 16:52

Den där Oxbringan var smaskig tyckte Wilma!!! Skulle man nog kunna springa lite extra för. Nu luktar jag oxbringa om fingrarna fast jag har tvättat mig :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

8 september 2009 21:40

Härligt att träningen går så bra, med både Tina & Vilja. Roligt att Tina ska få tävla också :).... Kram

http://www.skeppartorps.se

 
camilla

camilla

9 september 2009 09:03

Haha du var snabbare än mig....tänkte oxå fråga om länkning :)
Smäller upp din länk nu ;)

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

9 september 2009 09:23

Det kanske var en hint från Asta att jag också behöver träna (mig själv alltså) - börjar bli slö ;)
Roligt med en taggad Vilja! Oxbringa - bra tips... Åh, lilla Tina! Hoppas att det går bra för er, härlig att hon är så pigg och alert. Shit, jag kan ingenting om agility :) Men signalen för starten brukar väl inte låta så mycket?!

http://vitherde.wordpress.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

9 september 2009 10:24

Hur ser det ut för dig i veckan eller helgen, lust att ses och träna? Karin ska ut med båten, men hon var sugen på att köra nästa vecka.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Emma

Emma

9 september 2009 11:45

Vad roligt att få träna agility på gamla dar! :)

http://www.gangster-glimma.blogspot.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

9 september 2009 16:54

Jo, hon kanske skulle kunna starta tvåan om vi intensivtränade rutan o apporten, men samtidigt är det skönt att vila i en bra prestation i ettan och bara njuta liksom. Men det är ju långtråkigt i längden. Nästa tävling som hålls i närheten ska jag åka o kika på tvåan och se exakt vad som krävs, sedan bestämmer jag mig.

På fredag har jag ett möte vid 8.30 på morgonen och sedan har jag en privatlektion för en tjej kl. 17

Så antingen mitt på dan (men du jobbar väl?) eller 18.30 på kvällen.

På söndag kan jag anytime!

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Agneta

Agneta

9 september 2009 20:15

Verkar ju gå som smort nu, har du anmält till något prov nu då? Man bör ju smida medans järnet är varmt he heee och ni verkar verkligen heta nu!!!

Ha en skön kväll!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards