HOLMSTORP

Alla inlägg under juli 2009

Av Helena - 21 juli 2009 22:10

Idag på eftermiddan ville Vilja inte gå in när vi andra skulle gå in så hon fick ligga ute på tomten och tugga på sitt ben en stund.


Jag har haft magknip idag och gick och la mig på sängen en stund och vaknade av att telefonen ringde (detta var långt senare). Det var vår granne (och en av våra bästa vänner) som undrade om jag saknade en hund?! Nej svarade jag hon ligger vid sängen och sover (trodde jag). Han märkte nog att jag yrade lite nyvaket och sa - jag tror nog visst att du saknar en hund för Vilja står här i vårt kök :)


Då kom jag på att jag hade lämnat henne på framsidan för ganska länge sen, innan jag somnade, säkert nån timme eller så :) Så man kan ju undra hur länge hon har varit ute och sprungit innan hon gick in genom deras altaningång!?


J-vla hund hon kan ju göra väsen av sig om hon blir bortglömd och vill in, istället för att dra iväg själv :(


När jag kom upp och hämtade henne var hon jättemattig och sen när vi gick på promenad trippade hon uppmärksamt vid min sida nästan hela promenaden den lilla skenheliga....



Gonatt!


Nu skall jag nog krypa till kojs. Har fortfarande magknip och hoppas på att det är bättre när jag vaknar :)




Av Helena - 21 juli 2009 14:17

I förmiddags kom Karin & Wilma och hämtade oss och så åkte vi till Nacka BK. När vi väntade på K och W passade vi på att köra några hopp över hinder på tomten och snacka om att Vilja var överladdad! Hon såg så kul ut när hon hoppade över hindret för hon hoppade rakt upp i luften med alla fyra tassarna samtidigt så det blev som en kängurustuds :) När Karin kom var jag tvungen att visa henne och vi fick oss ett gott skratt åt min tokiga tjej. När vi kom till klubben körde jag några svängar fritt följ, inkallning med ställande och fjärrdirigering.

Inkallning med ställande = 2 av 3 stopp som var bra.

Fjärren = 100 % (5 av 5) 

Fritt följ = blev ganska varmt ett tag på apellplan så då var hon lite seg men till största delen bra.


Jag kommenderade Karin och Wilma igenom ettans moment och Wilmenlund vet precis i vilken ordning hon skall göra sakerna nu så till nästa tävling kanske matte kan stanna hemma och skicka Wilma ensam :)


Eftersom det är WT som står närmast för oss fick Karin hjälpa mig med en liten Walkup-övning. Jag hade inte fått med mig några dummisar så vi tog fyra olika leksaker ur träningsväskan. Karin gick framför oss och vi gick jaktfot en bit bakom tills Karin sa PANG, då stannade vi och Vilja skulle sätta sig vid min sida och sedan kastade Karin iväg leksakerna som Vilja inte fick hämta. På den första satt hon snällt och tittade på den kastade saken men då jag klickade för att belöna att hon satt still tog hon det som ett frikommando för att få springa och hämta men då blev det fart på Karin!! Som en gasell flög hon fram och hann först till saken :) TACK Karin för att hon inte fikc någon utdelning på den (trots att hon väntade tills efter klicket).


Vi gjorde det mer och mer avancerat så att Karin kastade flera, kastade över huvudet på mig och Vilja så vi fick vända oss runt, mm. Jag avslutade med att gå fot fram och tillbaka mellan sakerna, gick ända fram till saken tills Vilja trampade på den, mm. Avslutade med att det var jag som plockade upp sakerna.


Jag är helnöjd med Viljas jaktfotgående och hennes attityd genom hela övningen. Hon var lugn och uppmärksam precis så som jag vill att hon skall vara. Nu triggar ju Karins PANG inte lika mycket som riktiga skott och leksakerna kanske inte är lika mycket värda i Viljas ögon som dummis men jag är iallafall glad att hon skötte sig så bra och har detta överst i byrålådan. Nu på eftermiddagen hade jag tänkt att husse skulle följa med och göra typ samma övning fast med riktiga skott och dummis men nu vräker det ner så jag vete sjutton hur det blir :(

Kanske får vänta tills imorgon istället?!


Kram och ha en bra tisdag!!


Av Helena - 20 juli 2009 23:44

Idag har jag jobbat så det har varken blivit hundpromenader eller träning för min del. Kände mig tvungen att gå in och jobba en dag såhär mitt i semestern och nu är jag glad att jag valde att jobba just idag :) Annars hade jag nog mest gruvat mig hela veckan för att till sist vara tvungen att bita i det sura äpplet. Men nu när jag gjort min dag och dessutom blev färdig med allt jag skulle göra känns det nästan som om man firar semestern på nytt :)


På eftermiddagen/kvällen kom Perra och Elias och hämtade mig och så åkte vi till Jedestavarna på middag. Linn var redan där och vi har haft en mysig kväll tillsammans med Jedestavarna (systeryster och familj)! TACK för det!  

Imorgon blir det lydnadsträning med Karin & Wilma (hoppas jag) och sen måste jag nog ta med mig Perra ut i skogen och köra lite stadgeträning med skott inför lördagens tävlingar. Känns som om hon är ganska OK nu men när det blir tävling kan det gå hur som helst :) Börjat bli pirrigt måste jag säga!


Har varit och kollat öronen idag också och det såg inte riktigt bra ut ännu. Fortfarande lite rött ffa på öronlappen och om det inte ser bättre ut om 10 dagar med rengöring och den där salvan/dropparna så kanske hon måste sövas och spola öronen! Hoppas vi slipper det....känns inte kul att söva henne :( Så vi får kämpa på med medicinen och hoppas att det funkar!!


Gonatt!

Av Helena - 19 juli 2009 19:14

Idag har vi målat och fixat här hemma. Jag tyckte att det var ett ypperligt tillfälla att träna passivitet. Jag band Vilja i ett träd (eftersom jag inte ville ha henne i färgburkarna). Så länge hon såg mig låg hon snällt och kopplade av men så fort hon inte ser mig blir hon jättepipig :( Jag vet itne hur jag skall få bort det här men det är ju precis så hon blir när jag lämnar henne i någon annans bil eller så på tävlingar och prov. Så det vore ju bra att försöka träna bort det. Jag tänkte idag att jag skulle vänta ut henne och att hon skulle sluta utan att jag sa till henne. Men efter ett tag trodde nog grannarna att vi misshandlade henne så då kändes det som om jag var tvungen att göra nåt. När jag gick fram och kommenderade ligg så låg hon tyst även när jag var utom synhåll men då ligger hon ju med förväntan (likt en platsliggning) och inte passivt.


Nr vi sedan skulle gå på promenad var hon heltaggad och "trippade" fot vid min sida trots att jag inte sagt något :) Så var hon igår också så det märks verkligen att hon saknar träningen. Jag har tränat lite fot, positioner, halter och inkallning med ställande under våra promenader men vi har inte varit iväg och tränat "på riktigt" sen före Tallin så Vilja har en hel del träningsenergi som hon måste göra av med :)


Jag måste in och jobba någon dag denna veckan och jag tror jag väljer imorgon eller onsdag för då skall det tydligen bli dåligt väder.


På torsdag kommer familjen Löfgren och då skall vi troligen först träffas på Håbo och träna innan vi åker hem hit! Skall bli jättekul - ni är såå välkomna!!


Kram! 

Av Helena - 18 juli 2009 14:13

Nu är vi hemma igen efter fyra underbart härliga dagar i Tallin och på båten!


DAG 1: Jag & Elias kom i god tid i slussen och fick vänta en stund tills Annacarin och Kevin dök upp. Vi tog bussen mot Frihamnen men fick veta att vi hade åkt för långt och hamnat i fel hamn! Men när vi gick runt hörnet så visade det sig att det inte var så långt mellan Värtahamnen och Frihamnen iallafall.


Vi kom på båten i god tid och efter att vi hade installerat oss i hytten så gick vi up till buffén för att se vad smörgåsbordet hade att erbjuda. Grabbarna hittade lite nuggets och pommes till varmrätt och en del efterätter som passade deras gom :) Jag och Annacarin hittade desto mer som passade oss så vi stannade kvar så länge som vi fick. Grabbarna hann ta några rundturer på båten för att till slut hitta spelhålan. Elias fick en hundring som han fick spendera som han ville och efter någon timme vid spelautomaterna hade hundringen förökats till närmare 400 kronor! Men då kom en kvinna och upplyste om att de inte hade åldern inne för att spela :( Men då var åtminstone Elias rätt nöjd. Kevin hade inte spelat så mycket och inte heller vunnit så mycket (ca 15 kronor). Men det var kul så länge det varade :)


Vi gick vidare till danssalongen och tog några fruktiga drinkar.





Kevin och Elias fick ta några rundturer på tu man hand men vi lyckades gå om varann en gång så Annacarin och jag började bli lite oroliga att våra ”små” grabbar hade tappat bort sig på båten. Men när vi letar som värst så kommer det två tonårsgrabbar med häng gående i korridoren. Hur coola som helst undrade de var vi hade tagit vägten :)


De ville gå ner i hytten och kolla på en film och jag och Annacarin fick inte sitta och snacka i hytten och störa grabbarna när de skulle titta på film så det blev en sväng till baren innan vi till slut fick gå och lägga oss :)


DAG 2: Vi ställde klockan på väckning tidigt för att gå upp och äta frukost. Båten var framme i Tallin kl 10.00 (lokal tid) så vi hann med en snabb sväng i taxfree och att växla in lite Estniska kronor innan vi gick iland. Vi tog en taxi till hotellet och kom fram till vårt hotell Tallink SPA & conference hotel! Och vilket hotell!! Jag hade valt värsta lyxhotellet i hela Tallin.


Tallink SPA & conference hotel från framsidan....



....och från baksidan (från poolen)



Vi lämnade av bagaget på hotellet och gick en sväng ner på stan.



Fikade i solskenet på torget och gick runt och kikade i affärer på kullerstensgatorna bland alla små söta hus.


Vi såg en hel del spektakulära souvenirer!


När vi kom tillbaka till hotellet och hade installerat oss i våra rum tog vi på oss hotellbadrockarna och begav oss ner till poolen och SPA avdelningen.


Poolområdet var helt enormt med både inom- och utomhuspooler, olika bubbelpooler, skulpturer och en bar I POOLEN! Super coolt!


Vi tog oss en smothie och softade i bubbelbadet innan det var dags för mig och Annacarin att få massage.


Det var verkligen en helkroppsmassage – hon masserade till och med ända ut till fingertopparna och vi var helt avslappnade när vi kom tillbaks till grabbarna som hade tillbringat en timme ensamma i poolområdet och jag kan tala om att det inte hade gått någon nöd på dom :)


Vi gjorde oss iordning och gick in till stan för att äta lite mat.


På vägen passerade vi en konstig röd cykel som man kunde cykla många på och där det tydligen var någon sorts guidad tur samtidigt – tyvärr missade vi detta. Efter en stunds promenad och funderingar på vad vi skulle kunna enas om hamnade vi på en liten pizzeria som låg in på en mysig bakgård.




När vi kom tillbaks till hotellet kollade grabbarna på film och Annacarin och jag korkade upp champagnen (mousserande vin) som hotellet så flott bjöd på!!


Vi gjorde lite mysigt på balkongen och flaskan korkades upp med en rejäl smäll – korken flög nästan upp på balkongen ovanför! Vi hade lite tjejsnack på balkongen men efter en stund kom grabbarna och ville att vi skulle gå ut och försöka få tag på en kortlek. Vi gick bort till Statoil och köpte lite dricka och snacks men nån kortlek fick vi inte tag på. Däremot blev det en promenad uppför trapporna till en underlig byggnad som vi ännu inte riktigt vet vad det är. Men vi tror att det kan vara någon sorts konserthus.



Det var iallafall vacker utsikt. Tallin är en stad med en otroligt blandad arkitektur med allt från gamla fina hus till stora upplysta och spektakulära hus.




DAG 3: Efter en smarrig hotellfrukost blev det poolen igen! Annacarin och jag tillbringade några timmar i solen vid utomhuspoolen innan det var dags för lite lunch. När vi hade fått lite i magen gick vi en sväng inne i en stor lokal mittemot hotellet där det såldes det mesta, allt från krimskrams till mat. Sen blev det en tur till badet igen – det gäller ju att utnyttja lyxen som vi har tillgång till!


Vi duschade och gick in till stan för att leta efter de marknadsstånd som vi sett dagen innan och där det var några saker som vi ville köpa. Men alla dessa stånd lyste med sin frånvaro och det visade sig att det inte är marknad på det stora torget varje dag och att de stånd som fanns lite längre bort hade packat ihop för dagen så det blev inget shoppat :(


På väg in till stan passerade vi något som liknade en riddarborg och som var ett museum med olika gamla skepp, mm. Vi gick uppför alla trappor och där väntade oss en härlig utsikt över i stort sett hela stan!!



Från borgen gick som en ringmur runt delar av stan.




Grabbarna tjatade hela tiden om att de ville hitta de nyare delarna av stan och de hittade till sist ett stort köpcenter som innehöll alla möjliga affärer som vi har hemma, Bodyshop, Lindex, mfl. Sen var det dags för mat igen och då hade Annacarin och jag spanat in en afrikansk restaurang som vi ville gå på. Eftersom grabbarna är lite kinkiga med maten ”utfodrade" vi dem på McDonalds först och så fick de en glass på restaurangen istället. Jag åt en supergod maträtt bestående av piripiri kryddat ris med kyckling. När vi kom tillbaka till hotellet 21.45 var det tyvärr försent för ett sista besök i poolen :( Så det blev en lugn kväll på rummet med den andra flaskan med champagne och lite snacks och TV.


DAG 4: De var så generösa på hotellet att man fick bada hela sista dagen trots att man har checkat ut så efter frukost blev det en till mysig dag vid poolen. Solen lyste på oss även denna dag :) Vi hade ju tänkt åka till stranden men blev lite bekväma eftersom vi hade så fin poolanläggning på hotellet och så visade det sig att det var ganska långt till stranden så det får bli nästa gång vi besöker Tallin :) Jag och Annacarin lämnade grabbarna i poolen och gick en rask prommis in till stan för att shoppa lite presenter och lite till oss själva. När vi kom tillbaks blev det några timmar till i solen och poolen innan vi var tvungna att ge oss av till båten. Vi började med att äta buffé även denna gången och sen blev det lite drinkar i baren.


Precis när vi skulle gå ifrån danssalongen för att spela lite kort så ropade de ut att de skulle dela ut presenter på dansgolvet så då kunde vi ju inte gå iväg utan att först kolla vad det var :) De delade ut tio bollar till kvinnor och tio bollat till män och det visade sig sen att man skulle få jobba för presenten! Såklart blev jag en av de utvalda kvinnorna och fick dansa ”The newspaper dance” med Harry från Estland! Annacarin och jag hade just innan diskuterat Harry och hans sällskap att det såg ut som om de tillhörde någon sorts dansklubb eftersom de var så himla duktiga på att dansa!! Och honom fick jag som kavaljer :)



Danstävlingen gick ut på att killen skulle ha en tidning under armen och sen skulle man dansa ända tills musiken stannade och då skulle killen vika ut tidningen och sätta sig på den och tjejen skulle sätta sig i hans knä.


Det par som var långsammast åkte ut och efter 8 rundor var jag och Harry kvar bland de två sista!! Harry ville såklart inte stå och stuffa lite försiktigt så vi kunde vara beredda att stanna och kasta oss ner på tidningen fort nog. Nej det var ju ingen sport verkade Harry tycka – han ville visa upp för alla hur duktig han var på att dansa så han slängde och snurrade runt med mig och jag hade verkligen full sjå att hänga med i svängarna!!


Tävlingsmänniska som jag är gick jag ju såklart in för att vinna och hade jag vetat att första pris var två resor till Tallin för två personer och två flaskor champagne så hade jag försökt få Harry att tänka lite taktiskt och dansa lite lugnare i finalen, men han svängde på rejält. Det andra paret stod bara och gungade lite mittemot varann och var såklart snabbare på att komma ner på tidningen så vi föll på mållinjen!!


Det lät nog lite kul när jag stod och vrålade ”hurry, hurry, hurry” till stackars Harry när han skulle vika upp tidningen för han hette ju Harry!!


Både Annacarin och grabbarna tyckte att vi skulle ha vunnit (om det hade varit stilpoäng) men det gjorde vi retligt nog inte :( Andra pris var en stor chokladkaka och en liten flaska vin så vi fyra gick ut på däck och delade på min vinst :)




Såhär vacker solnedgång var det då!



Sen var det dags för kortspel och efter det gick vi en liten sväng till discot innan grabbarna gick och la sig i hytten och tittade på film. Jag och Annacarin gick upp en sväng för att konstatera att allt utom discot var stängt. Och i discot var det bara 20-åringar så vi tog en fika i cafeterian och gick sen och la oss.


DAG 5: Båten var framme i Stockholm kl 10:00 och då hade vi precis hunnit få i oss frukosten och packat ihop våra saker.


Jag har ungefär 180 bilder och skulle gärna lägga upp fler vackra bilder från Tallin men det här får räcka för idag!


TACK till Annacarin & Kevin och såklart till Elias för trevligt sällskap och för att ni har bidragit till att göra denna Tallinresa så härlig!!









Av Helena - 14 juli 2009 14:28




Nu är vi packade och klara för att åka och semestra i Tallin några dagar! Min snälla mamma bor här och tar hand om "odjuren" under tiden vi är borta :)



Vi åker dit med Östersjöns lyxigaste och största fartyg Baltic Queen :)


Elias talade myndigt om för mig häromdagen att jag inte kan blogga när vi är i Tallin för det är svindyrt att koppla upp sig med sitt mobila bredband!!


Så jag får snällt lämna bredbandet hemma :) Kommer ta med min lilla vita och skriva dagbok och lägga in det när jag kommer hem!


Må så gott alla vänner!! Kramar!



Av Helena - 13 juli 2009 12:15

Nu på förmiddagen har vi varit i skogen, nere vid sjön och tränat vattenapportering med skott. Karin kom utan hund och hjälpte mig att panga och kasta, TACK snälla för hjälpen! Hon ville även höra hur högt apportkastaren låter innan hon tar med Wilma. Susanne och Pebbels var en liten bit bort i skogen och lekte under tiden för att Susanne ville se hur Pebbels reagerade på skotten. Vi hade telefonkontakt med Susanne och Pebbels reagerade men visade ingen kvarstående rädsla mellan de 4 skott som vi sköt. Det kom några damer med hundar i skogen och de tyckte det var väldigt otäckt att det small i skogen (tanterna alltså inte hundarna) men när Susanne sa att vi tränade hund blev de lugnade! De trodde kanske att det var skottlossning i vår skog mitt på ljusa dan :)


Vi började med att Karin sköt iväg dummin med apportkastaren rakt över sjön så den hamnade på andra sidan (på land). Tyvärr missade Vilja denna helt då hon hade vänt huvudet åt andra hållet. Karin kastade i en dummi som Vilja fick hämta och sen sköt hon ett till skott ut över sjön och så försökte jag dirigera Vilja över till andra sidan men det blev alldeles för svårt. Hon simmade ut i den riktning jag pekade men stannade och började söka i vattnet alldeles för tidigt och jag insåg att jag aldrig skulle få upp henne på andra sidan, på ett bra sätt.


Jag la sedan en dummi en bit bort på land och Karin sköt ett skott och kastade en dummi i vattnet. Vilja satt väldigt fast och fint även på detta skott och när jag vände upp mot land så följde hon med och kunde släppa vattenmarkeringen, med viss tvekan. Sprang i full fart ut och hämtade in dirigeringen på land och var tillbaks till mig lika snabbt. Vi vände och gick mot vattnet och när vi var nästan framme vid vattnet och jag skulle sätta ner henne så drog hon iväg och hoppade i vattnet innan jag hann reagera...j-vla skiit!! Som tur var så hittade hon inte dummin på vattnet direkt och jag kunde få tillbaks henne upp på land :) Här skulle man såklart haft en annan hund som fått hämta in den dummin istället men det hade vi ju inte idag så när hon satt lugnt och fint vid min sida fick hon klartecken att hämta in den.


Jag placerade ut två dummis på land och Karin pangade ut mot sjön och kastade i en stor sten som Vilja fick markera innan vi vände upp och hon fick hämta en på land. Vi gick sen fot ner mot vattnet, vände upp mot land igen och hon fick hämta nr 2 på land och sen gick vi mot vattnet igen och sen avslutade vi där. Vilja funderade länge över om vi verkligen skulle lämna den där sista vattenmarkeringen (stenen) och JA det skulle vi :)


Vi avslutade med att gå runt sjön för att leta efter min dummi till apportkastaren. När vi närmade oss nedslagsplatsen sa jag sök till Vilja samtidigt som vi alla fortsatte att gå i samma riktning och leta efter dummin. Pebbels sprang runt Vilja när hon sökte och Vilja var jätteduktig och sökte på utan att börja leka med Pebbels och det gav till sist utdelning! Vilja var såklart den som hittade dummin :)


På väg tillbaka kastade jag iväg en boll till Vilja som hon inte såg så jag dirigerade ut henne, blåste stopp, skickade till vänster, blåste stopp igen och blåste närsökssignalen!! Hon tog mina tecken klockrent och när hon dippade ner näsan på närsökssignalen hittade hon bollen direkt!!! Hon har blivit såå himla duktig på att ta mina tecken på land men på vattnet har vi ”a long way to go!!


Ha det gott govänner!!

Av Helena - 12 juli 2009 19:16

Nu har ordningen återställts - Karin och Wilma är hemma igen!!


Idag träffades Karin/Wilma, Susanne/Pebbels och jag/Vilja/Tina på klubben för lite lydnads- och jaktträning.


Karin hade med sig en hel kasse med vittringsapporter så både Wilma och Vilja fick börja med att prova vittringen.


Vi tog först en pinne som vi låtsades gömma på flera ställen i det höga gräset och sen fick de springa ut och leta reda på den.


Den här fina bilden har jag snott från Gunilla Andersson (hoppas det är ok med dig)!


Sen gick vi vidare med steg 1-5 där vi la pinnen med vittring närmre och närmre högen men vi delade inte så mycket på pinnarna i steg 5 utan vi la vittringspinnen lite mitt på högen med pinnar utan vittring. Vilja är ju van att jag lägger ut smådummis vid närsök och att hon skall plocka in alla i tur och ordning så hon testade några gånger att ta en pinne ur högen men förstod ganska snabbt att hon skulle leta reda på RÄTT pinne :-) Vi stod på ganska nära håll för att hon inte skulle bli för ivrig och bara rycka en pinne och med tanke på att det var första gången hon testade på det här sättet tycker jag att det gick förvånansvärt bra!! Även Wilma testade några gånger att ta en pinne vilken som helst men kom snart på att det var en särskild pinne hon skulle nosa reda på.


När vi kom till klubben var det soligt och fint och helt plötsligt blev det riktigt riktigt varmt så Vilja orkade med vittringsapporten sen var hon helt slut. Gjorde några skick på rutan men hon lufsade iväg plikttroget och utan fart så jag bröt direkt. Vi avslutade med att göra en platsliggning i ca 2,5 minuter där Karin och jag gick och gömde oss och Susanne stod synligt. Enligt vad jag kunde se bakom planket och enligt Susanne så låg både Wilma och Vilja helt helt stilla - de orkade väl inte annat :-)


Vi gick in i skogen och körde lite apporteringsträning istället.


Vilja fick börja med en dubbelmarkering som hon fixade bra - blev dock lite yvig på den andra och var tvungen att kolla av där hon redan hade hämtat :)


Wilma och Pebbels fick några enkelmarkeringar var. Wilma tycker det är hellajbans med jaktträning och markerade första jättebra men missade den andra så vi gjorde om den så hon fick lyckas. Pebbels som testade för första gången verkade också tycka att det var kul att springa och hämta och leta efter dummin, hon tog upp den och sprang till matte men vill gärna bli av med den så fort som möjligt - så kanske matte kan kasta iväg den igen för det roligaste är ju att springa efter!


Sen fick Wilma och Pebbels köra grunden för linjetaget där man tar med sig hunden och lägger ut en dummi, går tillbaka en bit och skickar med linjetagstecken.


Karin & Wilma har redan hittat stilen!!


Pebbels förstod först inte vad hon skulle göra men när matte tog ett steg framåt så sprang hon iväg och hämtade.


Vilja fick först en markering och under tiden hon sprang in till mig så la Karin ut en dummi på samma ställe. Sen dirigerade jag ut henne dit. När Vilja var på väg tillbaka med den första dummin hittade hon en bättre väg lite in till höger så hon ville gärna ta den vägen istället. Jag fick kalla in henne två gånger och gå några steg närmre och då sprang hon rakt och fint :)


Under tiden som Wilma och Pebbels jobbade hittaade Vilja ett härligt och svalkande gyttjebad. För att Vilja skulle slippa springa bakom bilen på hemvägen så tog vi en prommis ner till vattnet så att hundarna fick bada.


Vilja och Pebbels lekte med en pinne....


...som båda två ville ha för sig själva men när den ena lämnade den så var den inte så intressant längre :)



Det blev lite dramatik när en Finlandsfärja gick förbi och slog upp svall som höll på att dränka min ryggsäck! Jag ryckte åt mig ryggsäcken men tappade i Tinas koppel och Viljas scarf som drogs med längre och längre ut i vågorna. När vågorna hade lugnat sig såg jag hur Vilja simmade runt och vädrade i vattnet så jag la på närsökssignalen och hon fick tag i kopplet och drog det med sig in närmre land men sen tyckte hon inte att det var någon bra apport så hon släppte det. Jag fick henne att ta det igen och dra det ännu lite närmre land. Vid det här laget hade jag tagit av mig skorna och vadat ut en bit i vattnet för att rädda Viljas scarf och så jag kunde nå ut till Vilja som kunde lämna ifrån sig kopplet. Hon var inte helt övertygad om att hon skulle ta med sig det in till land :) Hon fick dyka ner lite med huvudet för att få tag i kopplet så hon måste ha nosat till sig det från ytan ner under vattnet!! Duktig kicka!!


TACK Karin & Susanne för en jättemysig eftermiddag!! Och tack Karin för att mina ohängda hundar alltid får åka med i din bil trots att Vilja badar i gyttja och pudelen snor korv i din rygga!!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards